• simpesdesign

A kreatív technológiák és a Digitális Reklám összefonódása, avagy együttműködés a Fantastigo-val – 1

Frissítve: júl. 5.

A digital signage iparágban rejlő technológia számos egyéb felhasználási lehetőséget képes nyújtani, mint azt az ember elsőre gondolná. Mi is feszegetjük az iparág határait, így a Fantastigo-val folytatott együttműködéseink is ennek jegyében telnek. A kooperáció fő fókusza a kiterjesztett virtuális valóság. Ehhez a Digitális Reklám elsősorban az interaktív oktatás és marketing terén járul hozzá.


Munkatársaink a világ legismertebb brandjei számára készítenek személyre szabott, látványos AR megoldásokat már 2011 óta olyan márkák kampányain, mint a National Geographic, a BBC Earth, Guinness Rekordok Könyve vagy a Smithonian csoport múzeumai. Tartalomfejleszés kapcsán elmondhatjuk magunkról, hogy csapatunk olyan kreatív szakemberekből áll, akik több évtizedes tapasztalatot tudhatnak maguk mögött.


A Fantastigo és a Digitálisreklám.hu Kft. teljes körű kreatív szolgáltatást nyújt múzeumoknak, oktatási és kulturális intézményeknek a koncepciótervezéstől az egyedi tartalomigények megvalósításáig. A koncepcióink és fejlesztéseink célja, hogy megtaláljuk a szórakoztatás és az ismeretterjesztés adott feladatra szabott, optimális kombinációját.


1. Megoldások élményközpontok és játszóházak részére


A nemrég Mosonmagyaróváron megnyílt FUTURA Természettudományos Élményközpontban csapatunk számos kiterjesztett valósággal működő csapatjátékhoz és bemutatóhoz járult hozzá, melyről a részvevő családok/játékosok rendkívül pozitív véleménnyel vannak.

AR alternatív valóság játék

Az ország másik részén, Tihanyban is nyílt egy interaktív élménytér: az ARTissimo, ahol cégünk segített a kiterjesztett valóság létrehozásában, és egyéb digitális élmények kialakításában. Itt valósult meg Magyarország első kiterjesztett valóság vetítőterme és a település szívében megépült egy interaktív élménytér, egy úgynevezett digitális játszóház, amely minden korosztálynak programlehetőséget kínál.


artissimo T-rex dínó dinoszaurusz Tihany

2018-ban Hódmezővásárhelyen megnyitotta kapuit az Időspirál Oktatási Élményközpont, ahová szintén mi szállítottuk a digitális okoskijelzőket, és részt vettünk a digitális tartalom fejlesztésében is. Az intézmény élményalapú tanórákon fogadja a régió általános és középiskolás osztályait szervezett látogatások keretében. Három külön teremben a gyerekek bepillanthatnak a fizika, kémia, orvosbiológia, hidrobiológia, botanika és a robotika rejtelmeibe; tanulmányozhatják az égi jelenségeket, a mélytengerek és a letűnt korok élővilágát. A termekben multitouch monitorok, virtuális valóság élményét nyújtó munkaállomások és kiterjesztett valóság terepasztal segítik az ismeretszerzést.


oktatás multitouch AR VR reklám digitális

2018 nyarán nyílt meg Tatabánya mellett a Gerecse Kapuja természetjáró központ. Az intézmény látogatói részéhez interaktív helytörténeti és turisztikai témájú tárlatot terveztünk és építettünk. A tematikus kiállítótér a gyerekeknek és a felnőtteknek is tartalmas és újszerű szórakoztatást kínál. Itt épült fel például az ország első virtuális valóság kabinja. Az ide látogatók ügyességi, képalapú, vaktérkép, kvíz és hang-kép párosítós játékokat oldhatnak meg érintőképernyős felületeken. A kiterjesztett valóság kioszkban lehetőségünk nyílik honfoglaláskori öltözet virtuális "felpróbálására”, valamint szelfi készítésére korabeli személyekkel.


múzeum kiállítás Tulipános Ház Tatabánya

Fontos megemlíteni a Gerecse Kapujával kapcsolatban, hogy készült egy telefonos applikáció is, amellyel 3 tanösvényen is lehet túrákat tervezni. A tanösvényeken végig haladva a túrázóknak lehetőségük van az app segítségével interaktív és digitális tartalmak megnyitására, illetve kiterjesztett valóság segítségével a környék állatvilágába is betekintést tudnak nyerni.Szintén nagy sikertörténetünk a Tulipános Ház Tatabányán, ahol 2020. áprilisában nyílt meg az ország első ipartörténeti játszóháza közel 400 négyzetméteren, ahol helyett kapott számos interaktív kijelzőnk is. Itt épült meg az ország első, és Európa legnagyobb ipartörténeti kiterjesztett valósággal kiegészített terepasztala. Az interaktív tárlat a legkorszerűbb technológiát felvonultató élményekkel állít emléket a város nagy múltú iparának.


A kiállítás tervezésekor fő célunk volt, hogy megtaláljuk a szórakoztatás és az ismeretterjesztés megfelelő kombinációját. A Tulipános ház egy olyan múzeum, amely tanít, leköt és elvarázsol.


A kiállításhoz készült egy interaktív app okostelefonokra, amellyel további érdekességeket tudhat meg a látogató, illetve játékosan tesztelheti a tárlaton megszerzett tudását az appban található különböző nehézségi szintű kvízek segítségével.


Ha szeretnél még többet megtudni a kreatív technológiákról és a benne rejlő lehetőségekről, akkor tarts velünk következő blogposztunkban, ahol tovább folytatjuk a téma bejárását. Addig is, ha bármilyen kérdésed támadt a fent leírtakkal kapcsolatban, keress minket elérhetőségeink bármelyikén! https://www.digitalisreklam.hu/


#digitalisreklam #digitálisreklám #informáciososzlop #totemoszlop #okoseszkoz #okososzlop #digitalsignage #interactivedisplay #digitaldisplay #okoskijelző #digitalistabla #kiallitas #muzeum #VR #AR #rendezvény #applikáció
19 megtekintés