• simpesdesign

A kreatív technológiák és a Digitális Reklám összefonódása, avagy együttműködés a Fantastigo-val – 2

Folytatva blogposztunk első részét, nézzük meg, hogy milyen egyéb projektekben vettünk részt, illetve milyen lehetőségek rejlenek még a kreatív technológiák alkalmazásában.


2. Telefonos alkalmazásaink

székesfehérvár AR múzeum digitális reklám

Egy másik történelmi városunk, Székesfehérvár kapcsán is részt vettünk egy izgalmas projektben, a bazilikához kötödően: Androidra és iPhone-ra fejlesztett mobilalkalmazásunk lehetővé teszi a történelmi épület virtuális rekonstrukcióját, megmutatja az épület valós méretét és feltételezett formáját két különböző korban az eredeti helyszínen a jelenlegi romokra háromdimenziós modellként ráépülve.


A 2018-as Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság eseménysorozatához kapcsolódóan olyan mobilalkalmazást fejlesztettünk, ami kiterjesztett valóság funkciót is tartalmaz. Az főleg informatív anyagokat tartalmazó applikáción keresztül óriásplakátok keltek életre. A rendezvény különböző helyszínein elhelyezett képernyőkre fejlesztett kiterjesztett valóság élményben pedig Erdei Zsolt alakja hívta ki a résztvevőket és a látogatókat egy baráti kesztyűzésre.

box madár zsolt digitális reklám

Másik fontos projektünk volt a 2020 márciusában startoló KanizsApp nevű városmarketing mobilalkalmazás, ami a városvezetés kommunikációját segíti a lakosság és a várost meglátogatók irányába. Szórakoztató funkciója pedig életre kelteni a város főterét díszítő Zenélő Pavilont helyi előadóművészek segítségével a kiterjesztett valóság lencséjén keresztül.

nagykanizsa app digitális reklám

3. Interaktív múzeumi megoldások


A közelmúltban megnyílt az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára nevű állandó kiállítás, ahol az interaktív közösségi teret rendezték be okoskijelzőinkkel. A kiállításra cégünk készítette a multimédia grafikai tervezését és a tartalomfejlesztést.

levéltár műzeum digitális reklám

Valószínűleg nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb tudományos beruházása, ezzel együtt pedig Európa legmenőbb kutatóhelye épült fel Szegeden 2018-ban. Az intézmény fogadóépületében található Tudásközpont kiállítótereiben a Fantastigo által fejlesztett, a kiterjesztett valóság által megelevenített interaktív animációk szemléltetik az odalátogató iskolai csoportoknak a lézerfényhez és az optikához kapcsolódó jelenségeket.

digitális reklám tablet app applikáció

Ezenkívül lehetőség nyílik a látogatók számára, hogy oktatási, kooperatív AR játékokon vegyenek részt. Ennek keretében 4 játékos 1-1 marker táblát tart maga előtt, melyek segítségével egy interaktív digitális kijelzőn megjelenik az alternatív valóság képe, és a játék célja, hogy a kérdések alapján sorrendbe állítsák a játékosok a digitálisan megjelenő elemeket. Ha valaki szeretne magának is ilyet, akkor fontos tudnia, hogy a tartalom cserélhető, bármilyen elemek megjeleníthetők a kiterjesztett valóságban.

AR digitális reklám

4. Rendezvényeken kihelyezhető interaktív kiterjesztett valóság


totem játék digital signage digitális reklám

Ennek a megoldásnak a lényege, hogy a látogató a saját tükörképét látja, majd egy híresség virtuálisan odalép mellé. A kioszk pillanatfelvételeket készít ahogy a látogató a hírességgel pózol. Az elkészült fotó nyomtatható, posztolható a közösségi médiákon, vagy emailen elküldhető. Nagy siker szokott lenni, és garantáltan emlékezetessé teszi a rendezvényt!
Ha egyszerre sok embert szeretne valaki lenyűgözni egy rendezvényen, akkor erre is nyílik lehetősége. A nagy képernyőkre fejlesztett, a megtévesztésig élethű 3D animációt páratlan felbontásban és Dolby hangzással bemutató grandiózus kiterjesztett valóság élményünk különleges eleme lehet egy bevásárlóközpontnak vagy kiállításnak. Ajánljuk céges rendezvényekre, múzeumba, látogatóközpontba, állatkertbe és vidámparkba is. Garantáltan elvarázsolja a közönséget, felnőttek és gyerekek számára is kivételes élményt nyújt.

AR VR dínó dinoszaurusz rendezvény

Állandó helyre telepítve növeli a látogatószámot, bevételt generál. A rögzített videófelvételt vagy képernyőfotót regisztráció után e-mailen, vagy letölthető formában megkaphajta a látogató.

AR VR díno dinoszaurusz kijelző

Tetszőleges méretű képernyőhöz könnyen telepíthető, rövidebb időtartamra, de akár állandó látványelemként is. Együttműködik kültéren és beltéren elhelyezett képernyőkkel és már működő Digital Signage rendszerekkel. Jelenleg elérhető, azonnal futtatható élményeink az Ázsiai dzsungel és a Dinoszauruszok világa, de kérésre egyedi animációs tartalmakat is fejlesztünk a rendszerre.


Ha szeretnél te is valamilyen céges rendezvényhez digitális tartalmat fejleszteni, vagy játékosan emlékezetessé tenni partnertalálkozókat, esetleg egyéb ötleted támadt a fent olvasottakkal kapcsolatban, akkor keress fel minket elérhetőségeink valamelyikén, és mi segítünk megvalósítani az ötleted! https://www.digitalisreklam.hu/


22 megtekintés