top of page

A digitális reklám előnyei éttermek esetében - első rész

Frissítve: 2023. febr. 2.

Több iparágban is jelen vagyunk, ezek közül az egyik nagyon fontos szegmens az éttermek világa. Ebben a blogposztban az éttermekkel kapcsolatos tapasztalatainkat osztjuk meg veletek.


Miért lehet hasznos a digitális reklám kiépítése éttermekben?


Mert a digitális technológia pozitív hatásai a következők:


étterem, digitális reklám, digital signage, étlap,
A Grill Station gyorsétterem kijelzői

- Figyelemfelkeltő a digitális tartalom,

odavonzza a vendégek tekintetét, ami az

étterem kirakatában még hatásosabb, hiszen a járókelőket is megcélozza.


- Előre időzíthetőek a grafikai kampányok, látványosan megjeleníthetőek az akciók és van lehetőség a kommunikáció automatizálása is, így nyugodtan töltheted a szabadságodat, a

kijelzők tartalma automatikusan frissülni fog a beállításoknak megfelelően.


- Központi rendszerről történik a kép, a videó, a kommunikáció menedzsment és az eszközök távoli elérése. Ezek miatt például könnyű a napi menüsort megváltoztatni, vagy akár ünnepnapi grafikával/animációval ellátni.


- Messziről is látható a kijelző, így olyan éttermekben, gyorséttermekben, ahol jellemző a sorban állás, ott a vendégek már a várakozás közben láthatják a menüsort, esetleg az ételek kinézetét is, így könnyítve meg a döntést. Ezek mind növelik a vásárlói élményt.


digitális  rekám,digital signage, étterem, kijelző, okoskijelző, étlap,
A LaMenza kijelzője figyelemfelkeltő tartalommal

- Tableteken futó digitális étlap segítségével modernebbé válik az étterem, az étel/italválaszték módosítása esetén nincs nyomdaköltéség nem beszélve a környezettudatosságról. A digitális étlap egyszerűen kiegészíthető speciális éttermi ajánlatokkal, akciókkal, eseményekkel, elégedettségi kérdőívekkel. A tabletek könnyedén feltöltve tarthatóak 10/20 tabletet folyamatosan töltő dokkoló segítségével.


- Érintőképernyős kioszk helyezhető el az étterem bejáratánál több nyelven, ahol a vendégek megtekinthetik az étel és italkínálatot mielőtt belépnének az étterembe.


A rendszer használata nem igényel speciális tudást, így bátran ajánljuk bárkinek IT tudás nélkül is.


Szoftver


A felhőalapú SolidEyes rendszeren keresztül azonnal megjelennek a módosítások, melyek szerkesztéséhez nem szükséges IT tudás.


Itt látható egy rövid bemutatkozó videó a SolidEyes-ról:


A SolidEyes rendszerről az összes vállalati kijelzőt egy böngészőből elérhető adminisztrációs felületen kezelheti. A felület egyszerű működése biztosítja, hogy gyorsan elsajátítható legyen bárki számára. Azonos tartalom több eszközön is megjeleníthető és rugalmasan kezelhető, mely kijelzőkön fussanak ugyanazok és melyen más tartalmak, akár időzítve reggeli-ebéd-vacsora időszakokra bontva.


Kényelem


A rendszer jogosultságainak kezelése lehetővé teszi, hogy az adott kijelzőkön futó tartalomhoz kizárólag az arra jogosult felhasználók tudjanak tartalmakat megosztani és módosítani.

A monitorokon másodpercek alatt szerkeszthető és megjeleníthető szöveges, információs sáv, mely lehetőséget biztosít az azonnali tájékoztatásra. A lejátszható tartalmak: képek, videók, szöveges tartalmak grafikus segítsége nélkül is könnyedén összeállíthatók.


Egyszerűség


A kijelzők tartalma időzítéssel előre beállítható. Amennyiben az előre beállított tartalmon módosítani szeretne, azt gyorsan és egyszerűen megteheti az adminisztrációs felületen keresztül. A felületek szélessávú interneten azonnal frissíthetőek. A felületekre egyedi sávok hozhatók létre, melyek segítségével a cég logója, a helyi időjárás, illetve üdvözlő, köszöntő üzenetek, vagy a vendégek/ügyfelek számára aktuális, fontos információs is megjeleníthetők.



Eddig általánosságban írtunk az éttermekről, de mivel szállodák és hotelek éttermeiben is jelen vagyunk, ezért ebben az írásban inkább ezt a témát fejtjük ki részletesebben.


Nézzük meg milyen digitális reklám megoldások léteznek szállodák, hotelek éttermeinek részére.


1) Beltéri megoldások:


a. Digitális fali kijelzők modern digitális étlappal, látványos ételfotókkal, videókkal.

b. Az étterem bejáratánál érintőképernyős kioszk, digitális étlap több nyelven, ahol a vendégek megtekinthetik az étel és italkínálatot mielőtt belépnének az étterembe.

c. Interaktív tablet digitális étlappal, a papíralapú étlap helyett, több nyelven, igény esetén kiegészíthető további tartalommal: speciális éttermi ajánlatok, elégedettségi kérdőívek stb.

Tablet védelmi opciók: tok, biztonsági üveg és töltésre alkalmas dokkoló.

d. Kirakati extra magas fényerejű kijelző, amely éjjel-nappal 7/24 órában folyamatosan „csábítja” az étterembe ínycsiklandozó ételfotókkal, videókkal a járókelőket.


2) Kültéri megoldások:


a. Időjárásálló, vandálbiztos, interaktív digitális étlap az étterem külső falán az ügyfélélmény növelése és a magasabb „kosárérték” elérése céljából.


Tapasztalataink szerint a digitális technológia pozitív hatásai a következők:

- A modern digitális megjelenés fokozza az ügyfélélményt és növeli a vállalat imázsát,

- Figyelemfelkeltő digitális tartalom, mely odavonzza az emberek tekintetét és növeli a kosárértéket lehetőséget adva a keresztértékesítésre,

- Előre időzíthető grafikai kampányok, akciók látványos megjelenítése, kommunikáció automatizálása, emberi erőforrás igények előre tervezhetővé válnak,

- Az összes kijelző tartalma egy helyről szerkeszthető, frissíthető, a központi rendszerről történő kép, videó, kommunikáció menedzsment, illetve az eszközök távoli elérése rugalmas, az adott helyzethez rugalmasan alkalmazkodó megoldást jelent,

- Papíralapú kommunikációs anyagok csökkentése, nyomdai költségek minimalizálása és környezetvédelmi szempontok előnyben részesítése.



A következő blogbejegyzésünkben megismerhetitek néhány megvalósult projektünket. Tartsatok velünk!



bottom of page