top of page

Minden, amit a Digitális Reklámról tudni érdemes

Az utóbbi időben egyre többen kerestek fel, és érdeklődtök a #digitalsignage megoldások felől, akár vásárlás, akár bérlés céljából. Ha téged is érdekelnek eszközeink, de még nem tetted meg az első lépéseket az információszerzés felé, akkor ez a cikkünk neked szól! Összeszedtük a leggyakoribb kérdéseket, kételyeket cégünkkel kapcsolatban. Gyere, olvass tovább és tarts velünk!


1. Miért vegyünk #digitalsignage eszközöket, ha van TV-nk?


Leggyakrabban a fenti kérdést szokták nekünk feltenni. Nagyon nagy különbség van a #digitalsignage megoldások, pl. kioszkok, totemek, kijelzők és a TV között. Legfontosabb eltérés, hogy #digitalsignage eszközökön futó tartalom azonnal módosítható, ezáltal bármilyen váratlan változás esetén lehetőség nyílik a tartalom azonnali módosítására. Ebben a felgyorsult, állandóan változó digitális világban nagy szerepe van ennek a funkciónak, gondoljunk pl. a konferenciák programtervére. Ezen felül egy normál TV-vel szemben a monitorok a magasabb fényerőnek köszönhetően már messziről vonzzák a járókelők figyelmét, hiszen egy normál TV fényereje 350 nits, egy beltéri signage monitor fényereje nagyobb kb. 500 nits, a kirakati és kültéri monitorok pedig extra magas fényerővel bírnak 2.500-4.000 nits, hogy napfényben is jól láthatóak legyenek. Jó hír, hogy a már meglévő TV hálózat esetén fel tudjuk okosítani a készülékeket, így be tudjuk vonni azokat a központi menedzsment rendszerbe.

digitális reklám, totem, kioszk, tv, egyedi igények
Egy pendrive-os TV-nél sokkal többet tudunk nyújtani

2. Hogyan lehet a digitális megjelenítéssel nagyobb presztizsnek örvendeni?


A digitális megjelenésnek köszönhetően nívósabb benyomást tudsz kelteni a piacon. A grafikai tartalom látványosabb, mint a nyomdai anyagoknál, a „színes-szagos-mozgó” dinamikus tartalmi elemek pedig vonzzák a tekintetet. A figyelemfelkeltő tartalomnak köszönhetően több vásárlót tudsz bevonzani, fokozni tudod a vásárlói élményt, csökkentheted az észlelt várakozási időt, ezáltal elégedettebb ügyfelekre számíthatsz. Ezek mellett nem szabad elfelejteni, hogy a klímakatasztrófa idején kimondottan fontos szempont a környezetvédelem és az ökotudatosság. Társadalmi felelősséggel foglalkozó „zöld cégeknek” nagyobb presztizsnek szoktak örvendeni.



3. Miért éri meg #digitalsignage megoldásokba fektetni?


A 21. századi munkavállaló számára az egyik „legszűkösebb jószág” az idő. Rengeteg teendőnk van, a legtöbb feladatot tegnapelőttre kellett volna megcsinálni, így a hatékony, praktikus és kényelmes megoldások előnyt élveznek. A tartalmak távolról szerkeszthetők, frissíthetők, ezáltan nem szükséges a személyes jelenlét. Ezen felül a kampányelemek megjelenítése időzíthető, előre beállítható a monitor és TV ki-, illetve bekapcsolása. A módosítások szinte azonnal megjelennek a kijelzőkön, így ha az utolsó pillanatban kell valamit megváltoztatni (új akciók, programterv módosul stb.), akkor a #digitalsignage eszközöknek köszönhetően ezt könnyen megteheted. Az okoseszközök használata felhasználóbarát, nem kell hozzá IT tudás, pár órás oktatással könnyedén elsajátítható a rendszer ismerete. A tartalom gyorsan elkészíthető, rövid az átfutási idő, és nem kell nyomdába „rohangálni”, illetve napokat várni a nyomatásra, ennek értelmében természetesen nyomdaköltség sincs. A digitális tartalom értelemszerűen tartós, nem megy tönkre, mint a nyomtatott papíralapú marketing anyag, nem kell raktározni a grafikai elemeket, ha újra szeretnénk használni, elővesszük, módosítunk rajta egy kicsit és már mehet is kijelzőkre, ezáltal hosszútávon nézve a nyomdaköltség hiánya miatt költséghatékony megoldásnak bizonyul.

digitális reklám befektetés totem kioszk
Megéri digitalsignage megoldásokba fektetni

4. Ki fog foglalkozni a kijelzőkön megjelenő tartalom szerkesztésével?


A Digitális Reklám iránt érdeklődők közül többen is aggódni szoktak a technikai tudás hiánya miatt. Az okoskijelzőkön megjelenő tartalmak szerkesztése nem bonyolult, felhasználó szintű tudás is elegendő kezelésükhöz. A kijelzőkön megjelenő tartalmat általában a cégéknél dolgozó marketingesek, grafikusok szokták szerkeszteni, de volt már rá példa, hogy az étterem tulajdonosa vagy ügyvezető igazgatója kezelte és frissítette távolról a tartalmat. Találkoztunk olyan cégekkel is, ahol az alvállalkozó marketing, vagy grafikai ügynökség foglalkozik a frissítésekkel, illetve szükség esetén cégünk is szívesen leveszi a terhet a megrendelő válláról és kezeljük mi a digitális felületeket saját grafikus csapatunk segítségével.


5. Mennyi időt vesz igénybe a szerkesztés?


Természetesen a szerkesztési időre nem lehet konkrét, egzakt választ adni, hiszen a munka mennyiségétől, illetve a gyakorlati tapasztalattól függ. Minél többet gyakorol valaki a szerkesztőfelületen, annál gyorsabban elkészül a módosításokkal. Ha aggódsz a betanulástól, akkor minden megrendelőnek ingyenesen tartunk Budapesten oktatást és adunk kezelési kézikönyvet. Ha bármilyen nehézségbe ütközik a tartalmat szerkesztő kolléga, telefonon segítséget nyújtunk, illetve igény estén kezeljük a kijelzőkön megjelenítendő tartalmat. A lenti videón találhattok egy kis illusztrációt.




6. Mikor térül meg a beruházás?


A beruházás anyagi szempontjait figyelembe véve érdemes hosszú távon gondolkozni. Egy ilyen high-tech megoldás teljesen eltünteti a nyomdaöltséget, illetve a figyelemfelkeltő megjelenésnek köszönhetően versenyelőnyre tehetsz szert, ami kiemel a versenytársaid közül, ezáltal több vásárlóra, és magasabb profitra lehet számítani.


7. Milyen Internet szükséges a rendszer üzemeltetéséhez, és mekkora a rendelkezésre álló tárhely?


Bármilyen szélessávú Internet megfelelő a rendszer üzemeltetéséhez, akár vezetékes, akár mobil, akár wifi. A tartalom frissülési ideje a feltöltendő anyagok méretétől, illetve a szélessávú Internet minőségétől függ. Az adatkeret 1 GB, mely igény estén bővíthető.


8. Miért jobb a pendrive helyett a központi menedzsmentrendszer?


Véleményünk szerint a pendrive kényelmetlen, idejét múlt megoldás. A kijelzőkön megjelenő tartalom módosítása esetén számítógépre van szükség, ki és be kell helyezni a TV készülékekbe a pendrive-ot, esetleg el is tűnhet. Megoldásunkkal közvetlenül lehet információt nyújtani a vendégek részére egy modern központi vezérlésű rendszeren keresztül, mely tetszés szerint bővíthető, kiterjeszthető újabb kijelzőkre is. A rendszer lehetőséget ad azonnali információközlésre a vendégek részére pl. akciós ételek, 2-t fizet 1-et kap koktél akció, új a’la carte ételválasztékkal bővültünk, focimeccs közvetítés lesz, vihar várható stb. Nem szükséges pendrive-val szaladgálni. A fontos üzenet valamennyi képernyőn azonnal megjeleníthető figyelemfelkeltő módon színes animációkkal, villogó, mozgó feliratokkal. Ezen felül a kijelzőkön megjelenő tartalom időzíthető pl. ebédidőben az aznapi ebéd menü, délután az a’la carte választék, koktélkínálat, speciális ajánlatok, hétvégi ételkínálat, programok jeleníthetőek meg, így nem ugyanaz az „unalmas” tartalom jelenik meg órákon, napokon, heteken, keresztül.


9. A fentieken kívül miben tudunk még szolgálatodra állni?

Komplex megoldást kínálunk a grafikai tervezés, illetve ügyfélszolgálat terén. A kijelzőkön megjelenő összes tartalmat kezeljük, frissítjük színes animációkkal, videókkal, látványos képi elemekkel tesszük figyelemfelkeltővé. Díjmentes oktatás keretében 1-2 óra alatt tanítjuk meg tartalomszerkesztő szoftverünk használatát. Az összes kijelző 1 számítógépről kezelhető, bárhonnan be lehet jelentkezni (iroda, otthon, nyaralás stb.), csupán áramra és szélessávú Internetre van szükség a módosítások megjelenítéséhez. Ha bármilyen nehézségbe ütközik a tartalmat szerkesztő kolléga, telefonon segítséget nyújtunk, illetve igény estén kezeljük a kijelzőkön megjelenítendő tartalmat.

Reméljük tudtunk nektek segíteni a #digitalsignage-al kapcsolatos kérdéseid megválaszolásában. 😊 Ha egyéb kérdéseid merültek fel, vagy ha kedvet kaptál a szolgáltatásunk és/vagy okoseszközeink igénybevételéhez, akkor keress minket bizalommal elérhetőségeink egyikén. Látogass el bemutatótermünkbe és próbáld ki személyesen interaktív digitális eszközeinket, megoldásainkat!



bottom of page